ΔήμοιΔήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Δωρεάν internet στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχει ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη στους δημότες του με τη λειτουργία ενός Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα στις πλατείες του Δήμου, ο κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το internet μέσω του φορητού του υπολογιστή. Πρόκειται για τις πλατείες Χαλκηδόνας, Κουμπάκη, Αγίου Νικολάου, Δημοκρατίας, Δαβάκη, Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Κρατικού και Ελευθερίου Βενιζέλου.

O δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνει:

Στη σύγχρονη κοινωνία της επικοινωνίας θέλουμε να βοηθήσουμε τους δημότες μας να αποκτήσουν την δυνατότητα πρόσβασης στον παγκόσμιο κόσμο της πληροφορίας.

Παράλληλα σκοπός μας είναι να ζωντανέψουμε τις πλατείες του Δήμου μας, να τις καταστήσουμε φιλόξενες ώστε να προσελκύσουμε τη νεολαία και όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Το Διαδίκτυο αποτελεί απαραίτητο μέσο και εργαλείο στη σημερινή εποχή της «Ψηφιακής Επανάστασης».

Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου στις πλατείες του δήμου μας ώστε οι πολίτες μας να μπορούν να έχουν πολλαπλή και έγκυρη πληροφόρηση αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους αποκτώντας ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη.

Ο χρήστης χρησιμοποιώντας μια ασύρματη δικτυακή συσκευή (Access Point) συνδέεται σε κάποιο από τα εγκαταστημένα σημεία πρόσβασης και στη συνέχεια αφού συνδεθεί στο Ασύρματο Δίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό (www), ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail), να κάνει chat και μεταφορά αρχείων (ftp).

Σκοπός είναι η δωρεάν παροχή ασύρματης πρόσβασης στο internet, τόσο για τους κατοίκους του Δήμου, όσο και για τους επισκέπτες στην πόλη μας, που θέλουν να ενημερωθούν για τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα ή να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

Η απλή πρόσβαση στο δίκτυο είναι διακοπτόμενη ανά 30’, προκειμένου να  διατηρούνται οι υψηλές ταχύτητες για όλους τους χρήστες και μετά από 10’ θα γίνεται επανασύνδεση.

Ο Δήμος δίνει και τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να έχουν συνεχή δωρεάν πρόσβαση και να αποκτήσουν έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-4278188 ή να στείλουν σχετικό mail στο portal@nikaia-rentis.gov.gr.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι