ΔήμοιΔήμος Ασπροπύργου

Δωρεά Προσομοιωτή Γέφυρας Πλοίου

Ο Δήμος Ασπροπύργου έρχεται να δώσει στο 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Δυτικής Αττικής, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που ανεβάζει το επίπεδο των σπουδών και τις προοπτικές όσων νέων στοχεύουν να εργαστούν στους κλάδους της Εμπορικής Ναυτιλίας ή της Ακτοπλοΐας.

Με δεδομένα τα προβλήματα που συντηρεί η παρατεταμένη οικονομικά κρίση που μαστίζει τη χώρα, η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα Τεχνικής Εκπαίδευσης απευθύνθηκε στον Δήμο Ασπροπύργου, ζητώντας του να προβεί στη χρηματοδότηση και προμήθεια ενός Προσομοιωτή Γέφυρας Πλοίου, για την πρακτική άσκηση των νέων εκείνων που εκπαιδεύονται στο εν λόγω Εργαστηριακό Κέντρο, προκειμένου να στελεχώσουν στο άμεσο μέλλον ως εξειδικευμένοι Ναυτικοί, πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Δημοτική Αρχή ζήτησε αρχικά τη θετική γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, στην οποία το εισηγήθηκε ο πρόεδρός της και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Φίλης.

Ο Γ. Φίλης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με τη συγκεκριμένη δωρεά που πληροί τις απαιτήσεις του πιο απαιτητικού προγράμματος εκπαίδευσης πλοήγησης, για εμπορικά, υπεράκτια και πολεμικά πλοία, οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τα πιο ρεαλιστικά σενάρια κατάρτισης. Κι ειδικά οι μαθητές θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις αλλά και εμπειρία ανάλογη με εκείνη που οι νέοι θα ζήσουν αργότερα στη θάλασσα».

Η σχετική απόφαση υποβλήθηκε στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του, ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγηση προς το 4ο ΕΚ, προκειμένου να γίνει η προμήθεια του Προσομοιωτή-Εξομοιωτή της Γέφυρας Πλοίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το 4ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) στον Ασπρόπυργο αποκτάει με δαπάνη του Δήμου ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ ένα απαραίτητο εργαλείο, μέσω του οποίου ενισχύονται καταλυτικά οι δεξιότητες των σπουδαστών του και κατ’ επέκταση αυξάνουν οι προοπτικές άμεσης απασχόλησής τους στον πιο ανθηρό τομέα της Ελληνικής Οικονομίας, στην Εμπορική Ναυτιλία.

Προσομοιωτής – Εξομοιωτής Γέφυρας Πλοίου

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ασπροπύργου, αποδεικνύει στην πράξη το ειλικρινές, το ζωηρό ενδιαφέρον του, για την Εκπαίδευση της πόλης και τα παιδιά που σπουδάζουν στα Σχολεία του τόπου μας.

Κι αυτό το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα κτίρια και τις εν γένει υποδομές των Σχολικών Μονάδων, που διατηρούμε σε αξιοζήλευτο επίπεδο. Επεκτείνεται και σε εκείνους τους τομείς, που η φροντίδα τους είναι πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο ποτέ, τούτη η Δημοτικά Αρχή, ούτε προ κρίσης, αλλά ούτε και στα δίσεχτα χρόνια των Μνημονίων, περίμενε με σταυρωμένα χέρια, την εξ ύψους βοήθεια, για τη λειτουργία των Σχολείων της πόλης μας.

Κατ’ επανάληψη, αναλαμβάνουμε τη δαπάνη της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού Εργαστηρίων, για πολλές ειδικότητες, αποδεικνύοντας ότι, για το Δήμο μας, τα ζητήματα αυτά είναι άμεσης προτεραιότητας.

Γι’ αυτό, την αγωνία μας, για το μέλλον των νέων παιδιών, δεν την περιορίσαμε ποτέ σε λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά των τριών παραγόντων της Εκπαίδευσης, δηλαδή των Εκπαιδευτικών, των Μαθητών και των Γονιών τους.

Έτσι και τώρα, γνωρίζοντας πόσο θα βοηθήσει τους νέους που σπουδάζουν στο 4ο ΕΚ του Ασπρόπυργου, ένας Προσομοιωτής – Εξομοιωτής Γέφυρας Πλοίου, πήραμε μια απόφαση που θα έχει άμεσο, θετικό αποτέλεσμα, στο πιο σημαντικό ζήτημα της ζωής των νέων, που είναι τα μορφωτικά τους εφόδια, που θα κάνουν εύκολη υπόθεση την εξεύρεση εργασίας.

Ταυτόχρονα, θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία μας με όλους τους Εκπαιδευτικούς που καταθέτουν ψυχή στα Σχολεία της πόλης μας, στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή και το δικαίωμα των παιδιών να ονειρεύονται ένα άλλο, καλύτερο μέλλον, για τη ζωή τους και την Πατρίδα μας.

Γνωρίζουν ότι είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους, με έργα κι όχι με κούφια λόγια.

Έτσι, όλοι μαζί κάνουμε πράξη, τη δέσμευση, την ύψιστη κοινωνική συμφωνία αυτής της πόλης, που αποτυπώνεται στη φράση: Κανένας Ασπροπύργιος μόνος του στην κρίση.

Κι είναι, αυτή η οπτική, αυτή η απόφαση, το θεμέλιο μιας πορείας που φέρνει τον Ασπρόπυργο στην πρωτοπορία των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης, σε πανελλαδικό επίπεδο».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι