ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δολοφονία Αλκη: Στην Ελλάδα ο 20χρονος κατηγορούμενος / “Ηταν ευχαριστημένοι μετά την επίθεση”, λέει ο 23χρονος

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται ήδη ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου, ο οποίος είχε διαφύγει στη Αλβανία.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές για να παραδοθεί στη συνέχεια στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς φέρεται να προτιμά να δικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη και να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας, σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Οπως έγινε γνωστό, ο 20χρονος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος -υπό τη συνοδεία του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα και αφού προηγήθηκε ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο- μπήκε σε όχημα της ελληνικής αστυνομίας με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.
Συγκλονιστικά στοιχεία στην απολογία του 23χρονου

Παραλλήλως, συγκλονιστικά στοιχεία περιλαμβάνει η απολογία του 23χρονου, φερόμενου ως οργανωτή της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 19χρονο Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Στην ερώτηση που έγινε στον 23χρονο για όλα όσα εκτυλίχθηκαν μετά την επίθεση και αφού μπήκαν όλοι στο αυτοκίνητο για να διαφύγουν, απάντησε: «Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο Οδ… είπε “τους πήραμε”».

Σε άλλη ερώτηση για όλα όσα είδε την ώρα της επίθεσης, έκανε λόγο για «άγρια εικόνα».

Οπως είπε, «δεν σταματούσαν, χτυπούσαν αλλεπάλληλα με τα χέρια και με ό,τι είχαν. Ήταν όλοι πάνω σε έναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν. Εγώ βέβαια εκείνη την ώρα είχα το νου μου κυρίως στα άτομα που ανέβαιναν. Στη συνέχεια εγώ μπήκα στο αμάξι και περίμενα τους άλλους να έρθουν».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι ήταν «κανονισμένο» το πώς θα κινηθούν: «Αποφασίστηκε να μπουν σε κάθε αυτοκίνητο γνωστοί με τους γνωστούς, δηλαδή εγώ με τους φίλους μου στο δικό μου αμάξι, στο δεύτερο αυτοί που είναι φίλοι μεταξύ τους, και στο τρίτο αυτοκίνητο επίσης το ίδιο (…). Αποφασίσαμε να μπω εγώ μπροστά γιατί ξέρω ανατολικά την περιοχή προς τα εκεί μένω. Οι Αρειανοί συνηθίζουν αφήνουν δύο άτομα μπροστά στο γήπεδο και πίσω κρυμμένα είναι άλλα άτομα που εμφανίζονται ξαφνικά αν συμβεί κάποιο επεισόδιο. Ετσι, αποφασίστηκε να μην περάσουμε από κεντρικούς δρόμους. Αποφασίστηκε να με ακολουθούν οι άλλοι χωρίς συγκεκριμένη σειρά».

Στην ερώτηση ποιος ήταν ο σκοπός τους, απάντησε: «Ο σκοπός ήταν για μένα τουλάχιστον, να επιβληθούμε στους άλλους. Αν πετυχαίναμε κάποιον Αρειανό θα κατεβαίναμε και θα τρέχαμε για να τους φοβίσουμε. Ο σκοπός ήταν ο εκφοβισμός. Θα κατεβαίνουμε δηλαδή και θα τους τρομάζαμε».

Ο 23χρονος είδε τα βίντεο που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση για να αναγνωρίσει τους συνεργούς του: «Στο πρώτο βίντεο γνωρίζω τον τελευταίο που έρχεται και κάθεται στη θέση του συνοδηγού τον… που φαίνονται καλά και να χτυπάει κάποιον στο ίδιο βίντεο. Από τα τρία άτομα που φαίνεται να κατευθύνονται προς τα οχήματα μας σε πρώτο χρόνο, τα δύο πηγαίνουν στο clio, αλλά δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω από την επισκόπηση του video, φοράει ανοιχτόχρωμο παντελόνι είναι που κάθεται στα πίσω καθίσματα του οχήματος μου. Στο δεύτερο βίντεο φαίνομαι να είμαι ήδη στη θέση του οδηγού. Επίσης το ίδιο βίντεο στην αρχή φαίνονται δυο άτομα να τρέχουν τα σκαλιά της οικοδομής επί της οδού Γαζή στην οδό Σεφέρη, που βρίσκεται το πόλο και λογικά κατευθύνονται σε αυτό».

Στην ερώτηση γιατί ξέφυγε η κατάσταση, ανέφερε: «Δεν ξέρω πραγματικά δεν το συζητήσαμε μετά. Υποθέτω ότι ένας λόγος είναι ότι κάποια άτομα από τους κατηγορούμενους χτυπήθηκαν στο παρελθόν από Αρειανούς. Σίγουρα είναι ο… αλλά σχεδόν όλοι απ’ όσο ξέρω».

Κάλεσμα ενότητας κόντρα στον φανατισμό από τον πατέρα του Αλκη«Θα παλέψω όσο μπορώ για να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει φανατισμός… Οσο με κρατούν οι δυνάμεις μου, θα προσπαθώ να υπάρχει ενότητα», δήλωσε ο Αρης Καμπανός, που παραβρέθηκε στο φιλικό ματς Καβάλα – Δόξα Δράμας στην μνήμη του γιου του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα