ΕπικαιρότηταΠολιτική

Διπλωματική αντεπίθεση στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής στις 23-24 Ιουνίου

Η αναγκαιότητα ενός αυστηρού μηνύματος καταδίκης προς την Τουρκία, εφόσον αυτή συνεχίζει να κινείται σε στρατηγικές έντασης, αναμένεται να τεθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου 2022.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, να υπάρξει σαφής αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων για ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Ήδη το State Department ζήτησε το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν, για να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, ενώ ο γερουσιαστής Μενέντεζ τόνισε, πως μία είναι η πλευρά που απειλεί και αυτή είναι η Τουρκία.

Προετοιμάζοντας τη διπλωματικής της αντεπίθεση η Αθήνα, δεν ακολουθεί την τακτική της Άγκυρας, με τις συνεχιζόμενες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων.

Την ίδια ώρα, παραμένει το οικονομικό αδιέξοδο στη γείτονα, που προκαλεί η δραματική υποτίμηση της τουρκικής λίρας και ο τεράστιος πληθωρισμός, ο οποίος έχει εκτιναχθεί επισήμως στο 73%, ενώ ανεπισήμως ξεπερνά το 150%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι η τιμή της βενζίνης σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρυσι.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα