ΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Διορθώνουν το λάθος με τις μάσκες στα σχολεία: Νέος διαγωνισμός της ΚΕΔΕ

Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ, προκηρύσσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι μάσκες θα είναι με τις προδιαγραφές που δόθηκαν «από το Υπουργείο Υγείας μέσω του υπουργείου Εσωτερικών», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, ενώ επισημαίνεται ότι «οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή».

«Με γρήγορες διαδικασίες και απόλυτη διαφάνεια, θα ανταποκριθούμε και πάλι στην ευθύνη που αναλάβαμε, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο με ούτε ένα επιπλέον ευρώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τις μάσκες που η πολιτεία είχε ανακοινώσει πως θα διένειμε δωρεάν στα σχολεία στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ως μέσο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην πρώτη διανομή δόθηκαν μάσκες τεραστίων διαστάσεων, εντελώς ακατάλληλες για παιδιά, θέμα που προκάλεσε και αντιπαράθεση μεταξύ των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διάθεσή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε μιλήσει για «ανορθογραφία».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ