ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δημοσκόπηση: Το ΚΙΝΑΛ αποκομίζει κέρδη και από ΝΔ και από ΣΥΡΙΖΑ

Με τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων συμφωνεί και αυτή που διεξήγαγε η GPO, για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 32,2%, διατηρώντας διψήφια διαφορά 10,7 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (21,5%).

Το ΚΙΝΑΛ έχει ανέβει στο 13,1% μια τάση που συνοδεύεται από απώλειες τόσο της Νέας Δημοκρατίας (32,2% από 34,3% τον Νοέμβριο) όσο και του ΣΥΡΙΖΑ (21,5% έναντι 23,6% του περασμένου Νοεμβρίου).

Σε ό,τι αφορά στον ευρύτερο αντίκτυπο της εκλογής Ανδρουλάκη, σχεδόν οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες (67,1%) εκτιμούν ως θετική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ την εκλογή του, ενώ ο ένας στους δύο (51,3%) θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργήσει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες για την διαχείριση της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται κυρίαρχος στα ερωτήματα, ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (44,7% έναντι 26,8% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (45% έναντι 27,4%) και ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα (50% έναντι 18,8% του τέως πρωθυπουργού).

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παραμένει ο δημοφιλέστερος υπουργός, με 77,2% στις θετικές γνώμες, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής παραμένει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με 57,7%.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα