ΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Δημόσιος διάλογος από την ΚΕΔΕ για ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο πολιτικής προστασίας

Ειδική ημερίδα στις 23 Ιουλίου στη Ραφήνα για τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επικοινώνησε αμεσα με δημάρχους περιοχών της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία.

Επίσης, επικοινώνησε και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ΑπόστολοΤζιτζικώστα, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμορφώσει σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Οπως ενημερώθηκε υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που έχουν προκύψει ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης, προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των δικτύων  και των υποδομών για την αμεσότερη ανακούφιση των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης, εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τους εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τους νεκρούς και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Παράλληλα τους μετέφερε τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνδράμει, με όσα μέσα διαθέτει, όπου χρειάζεται για τη στήριξη των πληγέντων.

 

Με αφορμή την τραγωδία στη Χαλκιδική, ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

«Η νέα φονική φυσική καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων τα οποία είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου διοργανώνουν  ημερίδα με θέμα τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στη Ραφήνα.

Στόχος μας να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος πολιτικής προστασίας στη βάση των τεκμηριωμένων προτάσεων και θέσεων που θα παρουσιάσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην ημερίδα θα κληθεί να παραστεί η πολιτική ηγεσία όλων των συναρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Ηρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις».

 

Close