Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Δημόσια διαβούλευση για την ισότητα των φύλων

Δημόσια διαβούλευση για την εξειδίκευση του σχεδίου δράσης προώθησης της ισότητας των φύλων στη Βόρεια Αθήνα, ξεκινάει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με σύνθημα «Η γνώμη σου μετράει», φορείς, οργανώσεις και πρωτίστως οι πολίτες, καλούνται έως τις 30 Απριλίου 2017 να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους στην ειδική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ant.bta@patt.gov.gr.

Οι θεματικοί άξονες της διαβούλευσης προσδιορίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2017 υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και παρουσία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου, Νικολέτας Δανιά και εκπροσώπων επτά Δήμων.

Οι άξονες αφορούν στην απασχόληση και την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, στην κοινωνική ένταξη και τον πολιτισμό, στην υγεία και την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.

Στην εναρκτήρια παρέμβασή του, ο Γιώργος Καραμέρος επεσήμανε:

«Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδες πανανθρώπινο δικαίωμα. Η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων είναι υπόθεση όλων μας, ανδρών και γυναικών.

Το ζήτημα είναι υπαρκτό, είναι ορατό, δεν κρύβεται. Η εξάλειψή του μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Τη σιωπή και την ανοχή πρέπει να διαδεχθεί η ενεργός συμμετοχή και η κοινή δράση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Κορωναίου, εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης και Φιλοθέης-Ψυχικού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής