ΔήμοιΔήμος Πεντέλης

Δήμος Πεντέλης: Εξι νέα οχήματα αποκομιδής αποβλήτων στην υπηρεσία των δημοτών

Συχνότερο πλύσιμο κάδων, ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και εκτροπή τους από την ταφή, προστασία του περιβάλλοντος και οικονομικό όφελος για τον Δήμο και τους δημότες, φέρνει η ξεχωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, που πλέον είναι δυνατή να υλοποιηθεί με τον νέο εξοπλισμό που παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης.

Ενα από τα οχήματα θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία και θα συλλέγει σύμμεικτα απόβλητα, αλλά ταυτόχρονα να πλένει τους κάδους με το ενσωματωμένο σύστημα πλύσης που διαθέτει το όχημα, προσφέροντας στους πολίτες καθαρούς κάδους στη γειτονιά τους.

Επίσης, σε όλες τις γειτονιές της πόλης θα τοποθετηθούν σταδιακά νέοι καφέ κάδοι, που θα συλλέγονται από τα τρία νέα απορριμματοφόρα, με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης. Οι πολίτες θα μπορούν να διαχωρίζουν τα απόβλητα τροφών και να τα απορρίπτουν στους κάδους αυτούς, ώστε αυτά να οδηγούνται στην προβλεπόμενη επεξεργασία για την παραγωγή κομπόστ, διαδικασία απόλυτη φιλική στο περιβάλλον. Το γεγονός ότι δεν θα θάβονται τα απόβλητα αυτά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα απαλλάξει τον Δήμο από το τέλος ταφής που ήδη επιβαρύνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Παραλλήλως, ταχύτερη απομάκρυνση των κλαδιών από τους δρόμους της πόλης και καλύτερη διαχείρισή τους, θα υπάρχει με το νέο φορτηγό όχημα με ενσωματωμένη αρπάγη και τον φορητό κλαδοτεμαχιστή που προμηθεύτηκε ο Δήμος.

Τα έξι νέα οχήματα και ο αναγκαίος εξοπλισμός για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, χρηματοδοτήθηκαν με 2,2 εκατομμύρια ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ και του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών.

Η προμήθεια του νέου εξοπλισμού αποτελεί εφαρμογή του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου Πεντέλης, που προβλέπει τοποθέτηση και νέων κάδων για χωριστή συλλογή και ανακύκλωση και άλλων υλικών, όπως χαρτί, φελιζόλ, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Η καθαριότητα της πόλης και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί για εμάς, ένα μεγάλο καθημερινό στοίχημα και για να το κερδίσουμε υλοποιούμε στο σχέδιό μας.

Το σχέδιο προβλέπει ανανέωση εξοπλισμού, αλλά κυρίως απόκτηση νέου εξοπλισμού για την ξεχωριστή συλλογή των διαφορετικών ρευμάτων αποβλήτων.

Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, ώστε να μετουσιώσουμε τη στρατηγική σε πράξη που θα καλυτερέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Η αύξηση της αποτελεσματικότητας στην αποκομιδή των απορριμμάτων και των κηπαίωνείναι ήδη ορατή στην πόλη μας.

Σύντομα οι πολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να απορρίπτουν ξεχωριστά τα απόβλητα τροφών, τα οποία θα οδηγούνται σε ξεχωριστή επεξεργασία φιλική στο περιβάλλον.

Είμαι βέβαιη ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα καταφέρουμε να έχουμε τον Δήμο Πεντέλης καθαρό, ΜΑΖΙ!».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι