ΔήμοιΔήμος ΑθηναίωνΠολιτισμός

Δήμος Αθηναίων: “Κυριακές στην Αθήνα» με θέμα το βιβλίο – Ελεύθερη συμμετοχή

Μία ημέρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν δημιουργικό χρόνο στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου, μέσα από ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές δράσεις με ελεύθερη συμμετοχή.

Οι αγαπημένες «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με θέμα «Πάνω απ όλα το βιβλίο!», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού που γιορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη δράση της φθινοπωρινής σεζόν καλεί τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης.

Οι μικροί μας φίλοι θα βουτήξουν στο συναρπαστικό σύμπαν των βιβλίων, θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τις σελίδες τους, θα ψαχουλέψουν μυστικά αρχεία και θα δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες και τις δικές τους μοναδικές ιστορίες!

 Στη δράση της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Παιδική Βιβλιοθήκη, Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

H συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι