ΔήμοιΔήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πάντειο

Η πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ΓεώργιοςΣταύρος Τσίρμπας, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Σε πνεύμα συνεργασίας των δύο φορέων καθώς και στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 “έπεσαν” οι υπογραφές, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

Ενδεικτικά, το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο πλευρών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

* Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω του από κοινού σχεδιασμού, συγγραφής και υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.

* Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας.

* Τη σύμπραξη των επιστημονικών στελεχών των δύο φορέων για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Στελεχών του δημόσιου τομέα.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

* Τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών πρακτικής άσκησης (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) του Πανεπιστημίου στις δράσεις και στις υπηρεσίες του Δήμου.

* Τη συνδιοργάνωση εξειδικευμένων εργαστηρίων στο πεδίο εφαρμογής της Θετικής Ψυχολογίας, και τα λοιπά συναφή επιστημονικά πεδία (Δια Βίου Μάθηση κ.λπ.).

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι