Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΔήμοιΔήμος ΠεράματοςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Δημοπρατήθηκε το έργο της αποχέτευσης στο Πέραμα

Σταυρούλα Αντωνάκου

Δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Πειραιά και Νήσων το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον Δήμο Περάματος, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών, την 31η Αυγούστου 2020.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.092.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Αντικείμενο του έργου είναι η συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές του Ανω Περάματος, μέσω της επέκτασης του υφιστάμενου δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και της κατασκευής μέρους του τριτεύοντος δικτύου της περιοχής.

Σε σχετικές της δηλώσεις, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε:

«Οπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών αποτελεί πρώτη και άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Για το λόγο αυτό, στο πρώτο πρόγραμμα έργων που εγκρίναμε, εντάξαμε πέντε μεγάλα έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Σήμερα με τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Ανω Πέραμα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής του Δήμου Περάματος.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και των υπολοίπων έργων που θα δώσουν λύσεις σε πλημμυρικά φαινόμενα, που για πολλά χρόνια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές».

Προτεινόμενα