ΕπικαιρότηταΚόσμος

Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν θα αποφευχθούν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Η επιβολή επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου Covid19 είναι αναπόφευκτη, καθώς χωρίς νέους περιορισμούς, η Βρετανία θα δει σε πορεία κατάρρευσης το εθνικό σύστημα Υγείας (NHS), δήλωσε στο BBC o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Ο Καν κήρυξε χθες μία «κατάσταση ανάγκης» προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία του Λονδίνου να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19, που προκαλείται από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον.

«Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο», δήλωσε ο Καν στο BBC, όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων. «Εάν δεν επιβάλουμε νέους περιορισμούς το ταχύτερο, θα δούμε περισσότερα θετικά κρούσματα, αλλά και είναι πιθανό οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, όπως το NHS να βρεθούν σε τροχιά κατάρρευσης, αν δεν καταρρεύσουν», προειδοποίησε ο ίδιος

 Η Βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση της νόσου COVID-19 και θα δράσει εάν αυτό κριθεί απαραίτητο

Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για την νόσο Covid-19 σχεδόν κάθε ώρα και θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωσή της, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι περίπου το 60% όλων των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19 στην Αγγλία αποδίδονται στην παραλλαγή Ομικρον, που παρουσιάζει ταχεία μετάδοση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα περασμένα Χριστούγεννα, επί τη βάσει των εμβολιασμών, αλλά και των διαγνωστικών ελέγχων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, ο Τζάβιντ απάντησε: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, αλλά αυτό πρέπει να υποστηρίζεται από τα στοιχεία… Παρακολουθούμε τα στοιχεία, τα συζητάμε με τους επιστήμονες και τους καλύτερους συμβούλους μας σε ωριαία βάση, ενώ θα τα παρακολουθούμε προσεχτικά, προκειμένου να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα