ΔήμοιΔήμος ΎδραςΥπουργείο Εσωτερικών

Δήλωση του υπουργού Εσωτερικών από την Ύδρα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Τον κ. Σκουρλέτη υποδέχτηκαν το Σάββατο 23 Ιουνίου, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ύδρα, ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο υπουργός Εσωτερικών παρέστη στη μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση οθωμανικής φρεγάτας.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, ο κ. Σκουρλέτης αφού υποδέχτηκε μαζί με τον δήμαρχο του νησιού τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρέστη στη δοξολογία που ακολούθησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία παρευρέθη στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, για την τελετή επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τιμήν του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, αλλά και των Ναυμάχων του 1821.

Ο υπουργός Εσωτερικών μετά το πέρας της εκδήλωσης, από τον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, ανέφερε:

«Τιμάμε σήμερα όλους όσοι αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερη η πατρίδα μας. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους.

Σήμερα τα προτάγματα είναι διαφορετικά, μέσα σε διαφορετικές συνθήκες. Αλλά αυτό που έκαναν οι προγονοί μας, το ακατόρθωτο, αυτό που φάνταζε τότε ως ακατόρθωτο, να τα βάλουν με όλους και να κάνουν ελεύθερη την πατρίδα μας, μας δίνει έμπνευση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακολουθώντας τα δικά τους μηνύματα, μέσα από την ενότητα του λαού μας, αγωνιζόμαστε για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας, αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής του λαού μας και νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα σήμερα να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι