ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δήλωση Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την υπόθεση παρακολουθήσεων

Για την υπόθεση παρακολουθήσεων που άνοιξε από τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη κι έφερε τις παραιτήσεις του γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, θα τοποθετηθεί τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει να ανοίξει η Βουλή και πώς δεν πρόκεται για διάγγελμα. Νωρίτερα είχαν αναφέρει ότι ανέφεραν ότι η παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη σχετίζεται με το κλίμα τοξικότητας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το πρόσωπό του, γεγονός που προκαλούσε δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση.

Παραδέχονταν ότι η ΕΥΠ μετά από εισαγγελική άδεια παρακολουθούσε νόμιμα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ωστόσο αυτό δεν ήταν σε γνώση ούτε του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά ούτε και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Για κακούς χειρισμούς στην υπόθεση αυτή «καρατομήθηκε» ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, καθώς μια ημέρα πριν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για την επίμαχη αυτή παρακολούθηση και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, έδρασε άμεσα και αποφασιστικά τοποθετώντας τον έμπειρο διπλωμάτη, Θεμιστοκλή Δεμίρη επικεφαλής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από όλες αυτές τις αποκαλύψεις το Μέγαρο Μαξίμου δια του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ξεκαθαρίζουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα κληθεί να ενημερωθεί από τον κ. Δεμίρη για τους λόγους για τους οποίους δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία, για την διάρκεια και την χρονική περίοδο που έγινε η νόμιμη επισύνδεση έχοντας πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα