ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δίκη για τηλεοπτικές άδειες: Την αθώωση Κρέτσου και άλλων έξι μελών ζήτησε η εισαγγελέας

Στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας που τους αποδόθηκε κινήθηκαν σήμερα Παρασκευή (27/1), κατά τις απολογίες τους στο ΣΤ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο πρώην γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του που συγκρότησαν την επιτροπή αξιολόγησης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων και ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η εισαγγελέας της έδρας η οποία με πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε την αθώωση όλων κατηγορουμένων, όπως αναφέρει το Law and Order.

«Η επιτροπή έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεση της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από τη Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε» είπε στην πρότασή της η εισαγγελέας και συνέχισε: «Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών».

Τηλεοπτικές άδειες: Αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης οι Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής

Στις απολογίες τους οι έξι εκ των κατηγορουμένων, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής, αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αντιμετωπίζουν. Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη ψευδή βεβαίωση.

«Είχα ηγεσία της αρχής που διοργάνωσε τον διαγωνισμό. Ήρθα να απολογηθώ σε ένδειξη σεβασμού στο δικαστήριο σας, αλλά, θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπερήφανος, οργισμένος και φορτισμένος με αυτό που έχει συμβεί. Είμαστε οι πρώτοι που δώσαμε άδειες στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια» είπε στην απολογία του ο κ. Κρέτσος για να προσθέσει:

«Στην περίπτωση της Ελλάδος δεν είχε συμβεί ποτέ ένας τέτοιος διαγωνισμός. Είχανε δώσει το φάσμα σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Το συμβούλιο της επικρατείας είπε πως αυτό είναι παράνομο το 2010. Εγώ ακαδημαϊκός είμαι. Είχαμε βούληση να μην είμαστε όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Λυπάμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. τα μέλη της Επιτροπής) υπέστησαν κακοποίηση και είχαν συνέπειες στην επαγγελματική τους ζωή. Εγώ τους επέλεξα με βάση το ακαδημαϊκό παρελθόν τους. Η προπαγάνδα ήταν πολύ μεγάλη, είχαμε κατεστημένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να αλλάξουν την κατάσταση».

Κάθε κατηγορία αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα