ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δίκη για τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος, Καλογρίτσας και άλλοι πέντε

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του κατέληξε στην αθώωση του πρώην γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, γιου του Χρ. Καλογρίτσα και των πέντε μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το δικαστήριο με την απόφασή του συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, όπως αναφέρει το Law and Order.

Τηλεοπτικές άδειες: Αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης οι Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής

Στις απολογίες τους οι έξι εκ των κατηγορουμένων, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής, αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αντιμετωπίζουν. Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη ψευδή βεβαίωση.

«Είχα ηγεσία της αρχής που διοργάνωσε τον διαγωνισμό. Ήρθα να απολογηθώ σε ένδειξη σεβασμού στο δικαστήριο σας, αλλά, θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπερήφανος, οργισμένος και φορτισμένος με αυτό που έχει συμβεί. Είμαστε οι πρώτοι που δώσαμε άδειες στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια» είπε στην απολογία του ο κ. Κρέτσος για να προσθέσει:

«Στην περίπτωση της Ελλάδος δεν είχε συμβεί ποτέ ένας τέτοιος διαγωνισμός. Είχανε δώσει το φάσμα σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Το συμβούλιο της επικρατείας είπε πως αυτό είναι παράνομο το 2010. Εγώ ακαδημαϊκός είμαι. Είχαμε βούληση να μην είμαστε όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Λυπάμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. τα μέλη της Επιτροπής) υπέστησαν κακοποίηση και είχαν συνέπειες στην επαγγελματική τους ζωή. Εγώ τους επέλεξα με βάση το ακαδημαϊκό παρελθόν τους. Η προπαγάνδα ήταν πολύ μεγάλη, είχαμε κατεστημένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να αλλάξουν την κατάσταση».

Κάθε κατηγορία αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα