ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δίκη δολοφόνων Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας καταπέλτης, ζήτησε την ενοχή τους

Να κηρύξουν ενόχους και τους δυο δράστες για τον βιασμό και την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών Ευσταθία Καμπαγιάννη.

Οι δράστες δικάζονται σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεσή τους στην αρχική καταδίκη.

Σε πρώτο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι για τη μαρτυρική δολοφονία που επιφύλαξαν στο θύμα τους και έχουν καταδικαστεί ο καθένας σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών.

Παρούσα σήμερα στο δικαστήριο ήταν και η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, με τη μητέρα της κοπέλας να ξεσπά σε βάρος των κατηγορουμένων για το ανεπανόρθωτο κακό που προκάλεσαν στην κόρη της .

Η εισαγγελική λειτουργός, αφού περιέγραψε  τη συνάντηση του θύματος με τους θύτες, αναφέρθηκε στο μήνυμα που έστειλε η Ελένη Τοπαλούδη στην φίλη της, γράφοντάς της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο».

«Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούλησή της και με την άσκηση σωματικής βίας, προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει, αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει», τόνισε η δημόσια κατήγορος.

Η στάση αυτή της Ελένης ήταν που χτύπησε το «καμπανάκι» στο μυαλό των δυο κατηγορούμενων, οι οποίοι «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού, της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο και εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Οταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης, την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα, αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Εριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα, για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οπως ανέφερε η εισαγγελέας, οι δυο κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας.

Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελενη για να ξεφορτωθούν τα πράγματά της, όμως πολλά από αυτά κόλλησαν στην βλάστηση, γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε κατά την εισαγγελέα, η οποία πρόσθεσε ότι «εάν η Ελενη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει, θα ζούσε ακόμα και δεν θα  υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός, ήταν στο ισόγειο. Ολες οι μετέπειτα ενέργειές τους, αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα