ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για την 6η Ιουλίου – Υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα

Μετά τον Ιωάννη Λαγό, τρεις ακόμη συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν να αποφυλακιστούν.

Ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης και οι Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Σταμπέλος, οι οποίοι εκτιμούν πολυετείς ποινές κάθειρξης, ζήτησαν την αποφυλάκιση τους κάνοντας λόγο για «ανεπανόρθωτη βλάβη».

Οι κατηγορούμενοι στις τοποθετήσεις τους αλλά και μέσω των συνηγόρων τους, επικαλέστηκαν είτε οικογενειακούς λόγους, είτε λόγους υγείας.

Η εισαγγελέας της έδρας, όπως και στην περίπτωση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, πρότεινε την απόρριψη των αιτημάτων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των κατηγορουμένων.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διεκόπη για τις 6 Ιουλίου, με την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναφέρει ότι υπάρχει τηλεφώνημα για βόμβα.

Στην επόμενη συνεδρίαση, το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με το θέμα του αυτεπάγγελτου διορισμού συνηγόρων που προέκυψε για πέντε κατηγορούμενους, τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και την εξέταση του αιτήματος αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, καθώς ο άγνωστος τηλεφώνησε και υποστήριξε ότι στο Εφετείο -που διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής- έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άγνωστος άνδρας δεν έδωσε χρονικό περιθώριο στην ΕΛΑΣ, ενώ η διαδικασία διακόπηκε για να γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος.

Επιτόπου αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που πραγματοποίησε έρευνα, χωρίς να βρεθεί εν τέλει κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα