FeaturedΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δίκη Αλκη Καμπανού: Το δρεπάνι ερχόταν κατά πάνω μας, ο Αλκης φώναζε “βοήθεια”

«Είδα έναν που είχε το δρεπάνι να έρχεται καταπάνω μου, σχεδόν όλο το παντελόνι είχε γεμίσει αίματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Δ.Κ., φίλος του 19χρονου Αλκη Καμπανού, στο δικαστήριο.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο Δ.Κ. περιέγραψε το τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Η περιγραφή της αιματηρής επίθεσης

«Εγραφα εξεταστική εκείνη την ημέρα, τελείωσα περίπου στις 18:00. Επειτα πήγα στο πάρκο στη Χαριλάου και βρέθηκα με τα παιδιά, είχαμε ραντεβού για καφέ. Καθίσαμε στο πάρκο του Αρη και έπειτα πήγαμε στον σύνδεσμο. Προσωπικά πήγαινα εκεί για να δω αγώνες, αλλά όχι τόσο συχνά».

Οπως είπε ο ίδιος, περίπου στις 23:00 επέστρεψαν στο πάρκο και κάθισαν στα σκαλιά της πολυκατοικίας (σ.σ. στο σημείο της δολοφονίας). Επειτα από περίπου 40 λεπτά ήρθαν αυτοί οι δώδεκα και μας ρώτησαν “τι ομάδα είστε;”. Εγώ νόμιζα πως ήρθαν όλοι από την οδό Πλαστήρα, δεν αντιλήφθηκα ότι ήταν και από τις δύο πλευρές».

«Οι δράστες γνώριζαν ότι βρισκόμασταν εκεί»

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, τους αντιλήφθηκε πολύ αργά, τους είδε μπροστά του, όπως είπε. «Φαίνονταν 10-15 άτομα. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε, μας ρώτησαν για την ομάδα και απαντήσαμε Αρης. Κατευθείαν ήρθαν καταπάνω μας. Ερχόντουσαν επιθετικά, κατάλαβα ότι δεν ήρθαν για να μας πουν ένα “γειά”, ήθελαν να κάνουν κακά πράγματα. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full/half face και κουκούλες, και κρατούσαν μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα και ρόπαλα. Οι περισσότεροι κρατούσαν κάτι. Τότε κατάλαβα πως ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση».

Σε ερώτηση του κ. Κούγια σχετικά με το πώς ήξεραν οι δράστες ότι βρίσκονταν άτομα σε εκείνο το σημείο (σ.σ. της δολοφονίας) και πήγαν προς το μέρους τους, ο μάρτυρας απάντησε με απόλυτη ψυχραιμία και σιγουριά, ότι «οι κατηγορούμενοι γνώριζαν και ήρθαν σε εμάς. Ηξεραν πόσοι είμαστε».

«Σχεδόν όλο το παντελόνι μου ήταν γεμάτο αίματα»

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του Δ.Κ., ο ίδιος βρισκόταν πάνω στα σκαλιά της πολυκατοικίας, στην αριστερή πλευρά. «Είδα έναν που είχε το δρεπάνι να έρχεται καταπάνω μου, μπροστά μου δεν είχα κανέναν, ο Αλκης και ο Αγγελος ήταν σε πιο ψηλό σημείο από εμένα, και οι υπόλοιποι φίλοι μου απέναντί μου. Εστρεψα το σώμα μου, νομίζοντας ότι θα με χτυπήσει με το δρεπάνι, προτίμησα να το “φάω” στην πίσω πλευρά, κι όχι μπροστά. Ολα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Ωστόσο, πάνω στην ένταση και την αδρεναλίνη, εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα ότι με χτύπησαν με αυτό, νόμιζα ότι ήταν ξύλο. Εκανα πέντε βήματα και τότε το κατάλαβα, σχεδόν όλο μου το παντελόνι ήταν κόκκινο από τα αίματα».

«Στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Αλκης»

Ο Δ.Κ. μαζί με ακόμη δύο άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν και οι κατηγορούμενοι στράφηκαν μόνο στον Αγγελο και στον Αλκη, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που έμειναν στο σημείο. «Εγώ βγήκα πάλι στην οδό Παπαναστασίου, πήδηξα από τα κάγκελα της διπλανής οικοδομής, μόνο όταν έφευγα, έβλεπα άτομα πάνω από τον Αγγελο και τον Αλκη. Ακουγα φωνές, άκουγα τον Αλκη που έλεγε “μη με χτυπάτε άλλο, βοήθεια”. Ξαναμπήκα πάλι στην οδό Πλαστήρα, έκανα κατά κάποιο τρόπο τον κύκλο του τετραγώνου. Αφού δεχθήκαμε την επίθεση, εγώ έφυγα κατ’ ευθείαν. Συνάντησα τον Νίκο στην οδό Παπαναστασίου, και του είπα να με βοηθήσει, γιατί πονούσα πάρα πολύ εκείνη την στιγμή, κάτι έπρεπε να κάνω. Πήρα μια φόρμα από έναν κάδο και την έδεσα στην πληγή μου».

Τότε, ήρθε και το ασθενοφόρο, σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου μισή ώρα αργότερα. Ο Δ.Κ. δεν επέστρεψε στο σημείο της αιματηρής επίθεσης. «Φωνάζανε στον ασύρματο και κατάλαβα πως κάτι έχει γίνει. Εκεί έμαθα ότι ο Άλκης… Φώναζαν και υπέθεσα πως είναι λέξεις που σημαίνουν ότι κάποιος έχει πεθάνει».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured