Υπουργείο Εσωτερικών

Δικαιώθηκε ο ΥΠ.ΕΣ. στη δικαστική του διαμάχη με το «Μακελειό»

Το δικαστήριο απαγορεύει κάθε υβριστική, απαξιωτική ή συκοφαντική αναφορά εις βάρος του

Στην πλήρη δικαίωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου προχώρησε η Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών Ουρανία Φλεριάνου, η οποία με προσωρινή διαταγή – «κόλαφο» για την εφημερίδα «Μακελειό» απαγορεύει κάθε υβριστική, απαξιωτική, προσβλητική ή συκοφαντική αναφορά, σε οποιαδήποτε μορφή (σχόλιο, άρθρο, κείμενο, φωτογραφία) εις βάρος του.

Και τούτο, παρ’ ότι το «Μακελειό» είχε σπεύσει να ανακαλέσει και να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Ταυτόχρονα, η προσωρινή διαταγή επιβάλλει η όποια κριτική στην πολιτική δραστηριότητα και στην άσκηση καθηκόντων του υπουργού Εσωτερικών να μην ασκείται καθ’ υπέρβαση «της ανεκτής από τον μέσο συνετό άνθρωπο πολιτικής κριτικής».

Για κάθε παράβαση της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, το δικαστήριο προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 5.000 ευρώ σε βάρος του Στεφάνου Χίου και της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας «Μακελειό», του site makeleio.gr και του Γεωργίου Γκασιάμη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών «ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ασκήσει και κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό» και του Στέφανου Χίου, καθώς τα επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε βάρος του με προσβλητικές και υβριστικές αναφορές και χυδαίους χαρακτηρισμούς, θίγουν έντονα την τιμή και την υπόληψή του.

Η χορήγηση της προσωρινής διαταγής βάζει τέλος σε μια παρατεταμένη άδικη επίθεση κατασυκοφάντησης σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Χρέος όλων -και ειδικά ενός πολιτικού- είναι να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκμηδενιστεί το φαινόμενο της παραγωγής και αναπαραγωγής της χυδαιότητας και της συκοφαντίας στην κοινωνία μας και να περιφρουρούνται η δημοκρατία και ο υγιής πολιτικός λόγος και δράση».

 


 

Για να μην μένετε πίσω στην ενημέρωση, ακολουθήστε το inthecity.gr στα social media…

Βρείτε μας στο Facebook!

Βρείτε μας στο Twitter!

Βρείτε μας στο Youtube!

 

Close