Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Διήμερο ποδοσφαίρου στην Αρχαία Ολυμπία

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) συνδιοργάνωσε με την ΕΠΣ Ηλείας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διήμερο μεποδοσφαιρικές και πολιτιστικές δράσεις στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ (Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία).

Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πλημμύρισαν το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου από τα χαμόγελα των μικρών ποδοσφαιριστών από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Οι επίλεκτοι αθλητές αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε παιχνίδια 6Χ6, υπό την επίβλεψη των κ.κ. Ζελενίτσα και Ελευθεριάδη, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πρώτη καταγραφή των καλύτερων ταλέντων στις προαναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

Ολα τα παιδιά αγωνίστηκαν με στόχο την απόλαυση της συμμετοχής από το παιχνίδι.

Δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι.

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν: «Παιχνίδι Διασκέδαση Εκπαίδευση», καθώς η φιλοσοφία αυτής της δράσης, είναι ο συνδυασμός της άθλησης και της απόκτησης γνώσεων σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα περιείχε, επίσης, σεμινάρια με προβολή εκπαιδευτικών video, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους Ενωσιακούς προπονητές, ενώ ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα από την Ε.Π.Ο., ανανεώνοντας το ραντεβού στις μελλοντικές αναπτυξιακές δράσεις της Ομοσπονδίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πολύτιμη υποστήριξη που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αναπτυξιακού τουρνουά και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αντώνη Χρυσανθακόπουλο.

Ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος

Επιπλέον, επιθυμεί να υπογραμμίσει την αγαστή συνεργασία με τις έξι ΕΠΣ που συμμετείχαν στις δράσεις και να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών, πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες.

Το αναπτυξιακό κλιμάκιο της ΕΠΟ στην διημερίδα με θέμα «διαχείριση και οργάνωση ομαδικών αθλημάτων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα», στo πλαίσio του τίτλου της Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού 2018.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας οργάνωσε διημερίδα, με την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Ομαδικών Αθλημάτων».

Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο «Μπάλα Παντού» και τόνισε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση της οργανωμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον τομέα των υποδομών.

Επιπλέον, οι Χαράλαμπος Ζελενίτσας (Τεχνικός Διευθυντής), Θεόδωρος Ελευθεριάδης (Προπονητής Εθνικής Κ-15) και Μιχάλης Κουτσούρης (Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης) συμμετείχαν στο πλαίσιο της διημερίδας σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μαζί με πανεπιστημιακούς, αθλητικούς, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι