ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

Διάλογος για το ρέμα της Πικροδάφνης

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, την Τρίτη 14 Ιουνίου, έγινε η παρουσίαση της «Εργασίας αξιολόγησης της πρότασης οριοθέτησης – διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης».

Η συγκεκριμένη εργασία εκπονήθηκε από ερευνητική ομάδα με επιστημονικά υπεύθυνο τον Κωνσταντίνο Λουπασάκη, επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ, στο πλαίσιο σύμβασης εκτέλεσης ερευνητικού έργου που συνάφθηκε, μεταξύ του Δήμου Αγ. Δημητρίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Την παρουσίαση του θέματος παρακολούθησαν και παρενέβησαν η περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Νερούτσου, η σύμβουλος της περιφερειαρχή Ρένας Δούρου σε θέματα περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο μελετητής της Πρότασης Οριοθέτησης-Διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης Κάρολος Ελευθεράκος, κάτοικοι των παραρρεμάτιων περιοχών και εκπρόσωποι φορέων πολιτών που ασχολούνται με την προστασία και διάσωση της Πικροδάφνης.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε ολόκληρη τη μελέτη εδώ!

Η εν λόγω διαδικασία αποτέλεσε ένα εποικοδομητικό ξεκίνημα προκειμένου ο μακρύς διάλογος για την τύχη του ρέματος της Πικροδάφνης να μπει σε μια τροχιά κοινής προσέγγισης και επιτέλους καλύτερης λύσης με επίκεντρο το αστικό Περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι