Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Διαδρομή μοτοσυκλέτας ενάντια στον παιδικό καρκίνο

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών «Enduro Olympos», η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, με τη υποστήριξη εθελοντών και χορηγών, πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 την 2η Εντουρόβολτα Ολύμπου «Χαριτίνη».

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στους Γόννους Λάρισας, ενώ η διαδρομή θα περιλαμβάνει περάσματα από όλων των ειδών εδάφους, καθώς και νέες μοναδικές εκπλήξεις με καινούργια ανεξερεύνητα μονοπάτια μέσα στο δάσος.

Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Πρόκειται για έναν ξεχωριστό, ανθρώπινο, πολυσυμμετοχικό αγώνα στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Ενας αγώνας που διεξάγεται για να βοηθήσουμε τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα, γι’ αυτό και τα χρήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο σύλλογο Πίστη, που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους για την ευαισθησία, την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό τους. Αλλά να τους ευχαριστήσω και για το γεγονός ότι γιατί κάνουν μεγάλους και σημαντικούς αγώνες στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, προβάλλοντας τόσο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και τον Ολυμπο. Παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία μας με τον δήμαρχο Τεμπών, καταφέρνουμε μεγάλα και έργα και μεγάλους αγώνες για την ευρύτερη περιοχή».

Κώστας Κολλάτος, δήμαρχος Τεμπών:

«Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών διεξάγεται στην περιοχή μας. Διοργανώσεις σαν αυτές αναδεικνύουν όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό, την εγρήγορση των φορέων, την δημιουργικότητα των τοπικών κοινωνιών, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, τη συνεργασία.

Η διαδρομή από τους Γόννους για τον Ολυμπο μέσω Καλλιπεύκης είναι μια καταπληκτική διαδρομή που αναδεικνύει ακόμα μια πλευρά του Ολύμπου. Η αξία της διοργάνωσης έγκειται στο γεγονός ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν για καλό σκοπό και γι’ αυτό καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετέχουν.

Ευχαριστούμε τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία».

Ριζούλης Χρήστος, πρόεδρος Λέσχης Μοτοσυκλετιστών «Enduro Olympos»:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο κ. Κολλάτο για την άμεση ανταπόκριση στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι μια προσπάθεια ανθρώπινη και με μεγάλη αξία.

Θα είναι από τις καλύτερες εντουροβόλτες σε όλη την Ελλάδα και αναμένουμε περίπου 300 συμμετοχές, που θα χαρούν μαζί μας την διαδρομή 100χλμ και πάνω, που έχουμε χαράξει εδώ και αρκετό καιρό».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας, ο γενικός γραμματέας της Λέσχης, Στέλιος Πίσκος και το μέλος Αστέριος Μαντάς. Η διοργάνωση της 2ης εντουρόβολτας Ολύμπου «Χαριτίνη» θα συνδυάσει την απόλυτη βιωματική εμπειρία στην ελληνική φύση με την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «Πίστη».

Οι αναβατές θα έχουν την επιλογή του βαθμού δυσκολίας της διαδρομής τους ανάμεσα σε Hobby, Enduro Olympos, Super Pro. Η διαδρομή Super Pro απευθύνεται μονό στους πολύ εμπείρους αναβατές. Βοήθειες θα υπάρχουν μονό στα πολύ δύσκολα κομμάτια.

Η διαδρομή 100+χλμ. μαγικών μονοπατιών εναλλασσόμενων εδάφους που φτάνει σε υψόμετρο τα 1700 μέτρων, είναι απαιτητική και απευθύνεται σε εμπείρους αναβατές. Όσον αφορά τους λιγότερο εμπείρους αναβατές, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν την διαδρομή με σήμανση Hobby, η οποία είναι παράλληλη και εφαπτομένη με την διαδρομή της εντουροβόλτας αποφεύγοντας τα δύσκολα περάσματα.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι