ΕπικαιρότηταΚόσμος

Der Spiegel: Η CIA αναμένει ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας την… προσεχή Τετάρτη

Τεράστια ανησυχία εμπνέει η κατάσταση που καθημερινά διαμορφώνεται στην Ουκρανία, γεγονός που οδηγεί πολλά κράτη να συστήνουν στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν «ανά πάσα στιγμή».

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, η CIA αναμένει ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, την προσεχή Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο διάλογος φαίνεται να μην σταματά, καθώς όπως μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο RIA, Βλάντιμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν θα συνομιλήσουν τηλεφωνικά και σήμερα Σάββατο, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Από την πλευρά της, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης, οι δυτικές χώρες επιδίδονται σε εσκεμμένα συνεχή παραπληροφόρηση, υποδηλώνοντας πως η Ρωσία ίσως και να σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε ότι οι δυτικές χώρες είναι εκείνες που  επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την προσοχή σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να μην επικρίνονται οι δικές τους παράνομες επιθετικές ενέργειες.

“Πρόκληση, που ισοδυναμεί με επιδίωξη σε πόλεμο”

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Bασίλι Νεμπέζνια, με αφορμή την έναρξη της ρωσικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και δημιούργησε διπλωματική αίσθηση.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Νεμπέζνια τόνισε ότι πρόκειται για μια πρόκληση, που ισοδυναμεί με επιδίωξη σε πόλεμο.

Ο Ρώσος πρέσβης, σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε έναν γεωπολιτικό χάρτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις σχέσεις της με τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αίσθηση ότι η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση της κρίσης…

inthecity.gr – με πληροφορίες από την Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα