ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Δενδροφύτευση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Στο 9οΔημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε ο Βασίλης Ζορμπάς.

Ο δήμαρχος της πόλης, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ελένη Δάβαρη, τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστα Γουργούλη, τον σύμβουλο για θέματα Παιδείας Στέφανο Καπέλλα και τους διευθυντή και προϊστάμενο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, συναντήθηκε με την διεύθυνση του σχολείου, αλλά και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κεντρικό θέμα της συζητήσεως ήταν η απώλεια πρασίνου που έχει σημειωθεί στο σχολείο τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της «ΜΗΔΕΙΑΣ» και της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έπληξαν την πόλη.

Ολες οι πλευρές αποφάσισαν το αμέσως προσεχές διάστημα (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο μέλλον) να πραγματοποιηθεί εκτεταμένη δενδροφύτευση, στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών που άγγιξαν το 40%-50% του συνολικού πράσινου του σχολείου.

Μάλιστα, συζητήθηκε και το θέμα της φροντίδας και του ποτίσματος των φυτών, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών όπου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Η απόφαση που ελήφθη, είναι να ανατεθεί η φροντίδα των φυτών στα παιδιά, τα οποία θα «υιοθετήσουν» από ένα για να το φροντίζουν, μαζί με τους γονείς τους, ως περιβαλλοντική εργασία.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνεχίζει να βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας της πόλης μας.

Και είναι ξεκάθαρο ότι με την συνεργασία όλων των πλευρών, μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες συνθήκες για την μαθητιώσα νεολαία της πόλης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι