ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δένδιας για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν είναι προδοτική

Αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «προδοτική» την Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε αντίθεση με όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο υπουργός μιλώντας στον Real FM τόνισε πως «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα».

Ο Νίκος Δένδιας κληθείς να απαντήσει σε σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με «μεγάλη κωλοτούμπα» της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σαφή θέση, είπε ότι αν κυρωθεί η συμφωνία εμείς θα την εφαρμόσουμε επειδή υπάρχει συνέχεια στο κράτος και δεν υπάρχει κυβέρνηση».

Ακόμα υπογράμμισε ότι «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι κανείς οποίος μπορεί να μην ακολουθήσει κάτι το οποίο συμφώνησε η προηγούμενη επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα».

Απαντώντας όμως και στα στελέχη του δικού του κόμματος που μιλούσαν για «προδοτική συμφωνία», πήρε σαφέστατες αποστάσεις λέγοντας πως «δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν» αλλά και πως «δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία», ενώ τόνισε πως «αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Τόνισε μάλιστα πως και οι δυο πλευρές πρέπει να τηρήσουν την συμφωνία «στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα