ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δασκαλάκης: Η διεκδίκηση και μετά η εκδίκηση ήταν το κίνητρο της Πισπιρίγκου

Σιωπηρή και χωρίς τη φωτογραφία της κόρης της στα χέρια της, όπως συνηθίζει να έχει, παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ιδιαίτερο στοιχείο ο καταιγισμός των ερωτήσεων που δέχθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, αλλά και για τους λόγους που (κατά τον μάρτυρα) οδήγησαν την εν διαστάσει σύζυγό του στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πάντως, ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Κούγια, τόνισε ότι το κίνητρο της κατηγορουμένης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση, ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ο μάρτυρας είπε ότι η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο. Μάλιστα ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντάς του ότι έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο, προσέθεσε.

Αλ. Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλ. Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας: Εχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα. Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή. Ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν του απάντησε για το τι είχε και κοίταζε τη μητέρα της!

Αλ. Κούγιας: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε τη μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Την ρώτησα τι έχει, μου είπε δεν ξέρω και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας: Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες.

Αλ. Κούγιας: Πότε μπήκε;

Μ. Δασκαλάκης: Στις 8 Απριλίου 2021.

Αλ. Κούγιας: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι, είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά, επειδή λίγες ημέρες πριν είχε φύγει η Ιριδα.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Κούγιας διερωτήθηκε εάν η μητέρα της, είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα και ο Μάνος Δασκαλάκης να απαντά: «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε ότι το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση. Ο μάρτυρας απάντησε και για τον θάνατο της Μαλένας, λέγοντας πως οι γιατροί τους είχαν πει πως θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα με μητέρα της για χημειοθεραπείες και εκείνος να επιστρέψει Πάτρα.

Κώλυμα ενόρκου

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι ένας εκ των ενόρκων της σύνθεση αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος το οποίο ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα