ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Χρυσή Αυγή: «Όχι» από το Εφετείο Κακουργημάτων στους καταδικασθέντες που ζήτησαν να αποφυλακιστούν

«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τέσσερις καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν να αποφυλακιστούν. Στο άκουσμα της απόφασης ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αντέδρασε με χειροκροτήματα.

Ο Γιάννης Λαγός, νωρίτερα, έδωσε «μάχη» για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής κάνοντας λόγο για «πολιτική δίκη». «Είμαι παντελώς άδικα στη φυλακή. Θεωρώ ότι έχω αδικηθεί και αδικούμαι συνεχώς επί τρία χρόνια. Υπήρξε απόφαση που ήταν αποτέλεσμα εντολών που είχαν δοθεί» ανέφερε στηρίζοντας της αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, για την οποία η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οργισμένη η Μάγδα Φύσσα – Φώναξε στον Γιάννη Λαγό «δολοφόνος είσαι»

«Ποια αξία έχει δικιά μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει; Στη δικογραφία υπάρχουν ομιλίες. Ποια είναι η Δικαιοσύνη που βλέπουμε να υπάρχει και να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολής δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης…. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω γιατί είμαι φασίστας, όχι εγκληματίας» ανέφερε με την Μάγδα Φύσσα από το ακροατήριο να αντιδρά λέγοντας: «Δολοφόνος είσαι».

Ο Γιάννης Λαγός δήλωσε και πάλι «πολιτικός κρατούμενος» με τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη στη δευτερολογία του να επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσης του εντολέα του εκφράζοντας την πεποίθηση πως «στο πρωτόδικο δικαστήριο δικάστηκαν ιδέες».

Ο συνήγορος μίλησε για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

«Ενέκρινε το προηγούμενο δικαστήριο μία συγκέντρωση όχλου, κομμουνιστών, δημοκρατικών κλπ. Εγώ είμαι φασίστας, δικάζομαι εγώ για τα φρονήματα μου; Οι ιδέες και τα φρονήματα δεν δικάζονται σύμφωνα με ΕΣΔΑ και Σύνταγμα» ανέφερε μεταξύ άλλων στρέφοντας τα βέλη του σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλλει εκτός από τον ευρωβουλευτή και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Στις 26 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη

Για τις 26 Ιουλίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την νέα διακοπή της δίκης προκειμένου να κρίνει το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλει η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να προσκομιστεί αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου και ενδεχόμενη πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του.

Η υπεράσπιση με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας επανέφερε το αίτημα αναβολής της δίκης.

«Βουβό πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας» αποκάλεσε τον Μιχαλολιάκο ο συνήγορός του

Ο συνήγορος του άλλοτε πανίσχυρου αρχηγού της Χρυσής Αυγής προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων νέο πιστοποιητικό από κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους όπου νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την πολύμηνη περιπέτεια που είχε όταν νόσησε με κορωνοϊό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος την κατάσταση της υγείας του εντολέα του έκανε λόγο για «βουβό πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας». «Δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Πρέπει να γίνει σοβαρή δίκη…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, το δικαστήριο προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας με την οικογένεια Φύσσα να δηλώνει «παρών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα