ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Χρυσή Αυγή: Νέα πρόκληση από τον Πλεύρη – Χαιρέτισε και πάλι ναζιστικά στο δικαστήριο

Σε μια σκόπιμη προκλητική κίνηση προχώρησε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του ευρωβουλευτή για σκόπιμη μια φορά χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα και μπροστά στα μάτια των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος απουσίαζε από τις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, σήμερα αμέσως μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων έλαβε το λόγο, μιλώντας για «αυνάνες της αριστεράς», χαιρέτισε ναζιστικά και δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε.

Η πρόεδρος από την πλευρά της, αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα