Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Χριστουγεννιάτικο Gala με μουσικοθεατρική παράσταση

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού, στην πρώτη τους συνεργασία με την Λυρική Σκηνή Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Gala με τα ωραιότερα αποσπάσματα από όπερες μέσα σε μια λυρική κωμωδία-επιθεώρηση «Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» της Κασσάνδρας Δημοπούλου, σε σκηνοθεσία της Αντας Τσεσμελή – Edwards, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2).

Δυνατότητα κρατήσεων θέσεων στα τηλέφωνα: 2310-589172, -175

Ημέρες κρατήσεων: Δευτέρα έως και Παρασκευή (9:00-17:00)

Οι κρατήσεις ακυρώνονται 20 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης.

Οι 4 πρωταγωνιστές της Aida, λίγες μόνο ημέρες μετά την επιτυχία τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντιούνται και πάλι στο σανίδι σε μια παράσταση διαφορετική, κεφάτη, στην οποία δεν διστάζουν να τσαλακώσουν την εικόνα τους και ερμηνεύουν τα ωραιότερα αποσπάσματα από όπερες.

Μουσική: G. Verdi, G. Bizet, G. Rossini, G. Puccini, W.A. Mozart

Η υπόθεση: Μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα, τέσσερις διάσημοι λυρικοί τραγουδιστές βρίσκονται μπροστά στις πύλες του Παραδείσου. Εκεί τους περιμένει ένας μυστηριώδης άνδρας, ο οποίος τους λέει ότι για να μπουν στον Παράδεισο, πρέπει να περάσουν από ακρόαση. Θα τα καταφέρουν;

Συντελεστές:

Κείμενα: Κασσάνδρα Δημοπούλου Σκηνοθεσία: Αντα Τσεσμελή – Edwards

Συμμετέχουν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Σοφία Μητροπούλου, Φίλιππο Μοδινό, Armando Puclavets, Αθανάσιος Μαργούτας

Πιάνο: Γιάννης Ξυλάς

Παραγωγή: Skull of Yorick Productions

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Βιογραφία

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός είναι λυρικοί τραγουδιστές με διεθνή αναγνώριση. Το 2011, ίδρυσαν στο Λονδίνο την ομάδα Skull of Yorick Productions και έκτοτε έχουν ανεβάσει πολυάριθμες όπερες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κάρμεν, Αντιγόνη, Οθέλλος, Νόρμα κ.ά). Το 2013, ίδρυσαν το πρώτο ανεξάρτητο, επαγγελματικό στούντιο λυρικής τέχνης στη Θεσσαλονίκη (Opera Studio Skull of Yorick Productions) και το 2015, το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος.

 

Προτεινόμενα