Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Χρηματοδότηση δομής για ΑΜΕΑ ανακοίνωσε ο Κ. Μπακογιάννης

Τη χρηματοδότηση της Εστίας του Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι για τη φροντίδα των ΑΜΕΑ με 288.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του στη Φωκίδα.

Σκοπός της επίσκεψης του περιφερειάρχη ήταν η συζήτηση με κατοίκους, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα έργα που προγραμματίζονται από την Περιφέρεια για ολόκληρη την περιοχή.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του, από την Αμφισσα, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την ένταξη του έργου χρηματοδότησης και ουσιαστικής στήριξης της δομής του «Αγίου Νικολάου» στο Γαλαξίδι, για τρία χρόνια.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε:

«Ηρθαμε για να ακούσουμε προβλήματα και να δώσουμε λύσεις με όποιο τρόπο μπορεί να το κάνει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να δώσεις λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών πρέπει να κινείσαι στην κατεύθυνση της κοινωνικής συνοχής. Να απευθύνεσαι σε πολίτες που έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι η στήριξη των πολιτών με αναπηρία, είναι έργο ουσίας. Οι καλές συνθήκες διαβίωσής τους και η επαγγελματική τους κατάρτιση βοηθά να συνεχίσουμε την διαδρομή μας στην κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει. Κανένας αβοήθητος και όλοι μαζί μπροστά».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, με τη χρηματοδότηση αυτή υποστηρίζονται:

• Η μεταφορά των ωφελούμενων προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο του δικαιούχου

• Η διαμονή και η διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα)

• Το πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής που έχουν ανάγκη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ΑμεΑ (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες και άλλα) βάσει του εξατομικευμένου προγράμματος του κάθε ωφελούμενου

• Η παροχή ατομικής ή/και ομαδικής άσκησης

• Η εκπαίδευση τους στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής

• Η δημιουργική απασχόλησή τους και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους

• Η συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης

 

Προτεινόμενα