ΕπικαιρότηταΠολιτική

Χαρίτσης: Στήριξη, ελάφρυνση, ρύθμιση το τρίπτυχο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Photo by Facebook @acharitsis

«Η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το κεφαλαιώδες ζήτημα της ακρίβειας, όπως ζητάμε εδώ και ένα χρόνο με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Κόκκινο 91.4 Θεσσαλονίκης».

«Επιμένει να μιλά για παροδικό φαινόμενο ακόμη και τώρα που ο επίσημος πληθωρισμός ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» πρόσθεσε και ενώ «βλέπουμε εκρηκτικές ανατιμήσεις κυρίως στις πιο κρίσιμες για τους πολίτες αγορές: την ενέργεια, την στέγαση, τις μεταφορές, την ένδυση και τα τρόφιμα».

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στο τρίπτυχο: στήριξη, ελάφρυνση, ρύθμιση» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας την «στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», «ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών, των ΜμΕ και των ενεργοβόρων επιχειρήσεων» και την «μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στην ενέργεια, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες χώρες».

«Είναι κρίσιμο να παρέμβει το κράτος με όλους τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς σε κρίσιμες αγορές, και ειδικά στα τρόφιμα και στην ενέργεια» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι εν μέσω κρίσης κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας».

«Ναι μεν η κρίση είναι διεθνής, η Ελλάδα όμως έχει την υψηλότερη τιμή χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε, καταλήγοντας: «Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου επί 4,5 χρόνια δεν είχαμε ούτε μία αύξηση στο ρεύμα, είδαμε μια πολιτική πλήρους ιδιωτικοποίησης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

«Η κυβέρνηση οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο την ΛΑΡΚΟ, ανακοινώνοντας σε πάνω από 1000 εργαζόμενους την απόλυσή τους» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης.

«Απαιτείται ένα σοβαρό σχέδιο επένδυσης σε μια επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, μοναδική στην ΕΕ, και όχι να οδηγείται στο ξεπούλημα» συνέχισε ο ίδιος, αντιπαραβάλλοντας: «Επί ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτή και σε λειτουργία την επιχείρηση και σήμερα θα βρεθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και θα αντιταχθούμε σε μια τέτοια απαράδεκτη μεθόδευση».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα