ΕπικαιρότηταΠολιτική

Χαρίτσης-Σαρακιώτης: «Συνεχίζεται και στη Γ.Γ.Ε.Κ. το πάρτι των γαλάζιων προκλητικών απευθείας αναθέσεων»

Τις προκλητικές απευθείας αναθέσεις που (όπως επισημαίνουν) έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο από την Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας, αναδεικνύουν στο πλαίσιο κοινής κοινοβουλευτικής παρέμβασης 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και του βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης, Γιάννη Σαρακιώτη.

Ειδικότερα, στη σχετική Ερώτηση που κατατέθηκε, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Δεκατέσσερις (14) αναθέσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων, εκτιμώμενου συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, έχουν ανατεθεί τον τελευταίο χρόνο σε τέσσερα (4) πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι έχουν σχέση με στενό συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Παραλλήλως, αναφέρουν ότι σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, οι αναθέσεις αυτές «έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλώς προς άτομα τα οποία, πέραν της σχέσης με την οποία εμφανίζεται να συνδέονται μεταξύ τους, κατέχουν ειδικότητες λιγότερο συμβατές ή/και ασύμβατες με το αντικείμενο εργασίας».

Σε δήλωσή τους σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, οι κ.κ. Χαρίτσης και Σαρακιώτης, σημειώνουν τα εξής:

«Εν μέσω συνθηκών πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής πίεσης, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να δοκιμάζονται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, ανεβάζοντας το λογαριασμό συνεχώς, ξεπερνώντας το ποσό των 7 δισ. ευρώ.

Με νέο ποσό το οποίο φαίνεται να διοχετεύεται αυτή τη φορά από την Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας, με προκλητικό τρόπο προς ημετέρους, την ώρα που η χρονική συγκυρία το λιγότερο που επιτάσσει είναι σύνεση, διαφάνεια και κοινωνική υπευθυνότητα, ως προς την διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η ασθένεια της αδιαφάνειας φαίνεται να είναι ανίατη, με την κυβέρνηση να είναι για μία ακόμη φορά έκθετη, εξ αιτίας των πρακτικών που μετέρχονται κορυφαία στελέχη της».

 

Ολόκληρη η Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

(Μετακινείστε πάνω κάτω  με τα βελάκια)

Σαρακιώτης- Χαρίτσης

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα