ΕπικαιρότηταΠολιτική

Χαρίτσης: Έχουμε τον διπλάσιο αριθμό θυμάτων από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εδώ και 2 μήνες

«Έχουμε τον διπλάσιο αριθμό θυμάτων κορωνοϊού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εδώ και 2 μήνες, το ΕΣΥ έχει γονατίσει και η Όμικρον επελαύνει, αλλά η κυβέρνηση πελαγοδρομεί ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητά του όλα βαίνουν καλώς και την πεισματική της άρνηση να στηρίξει την κοινωνία» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «καταστροφική επιμονή στο εγκληματικό πρωτόκολλο του 50+1% που οδηγεί στην ακραία διασπορά του ιού», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να συνταγογραφηθούν τα τεστ, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι να αφήνονται ιδιωτικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας».

«Μετά τον αγώνα που κάναμε να στήσουμε ξανά την κοινωνία στα πόδια της ύστερα από την δεκαετή κρίση, έχουμε πάλι μια οικονομία γονατισμένη, με την ακρίβεια να δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για την κοινωνική πλειοψηφία» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν αξιοποιεί τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης».

«Ο προϋπολογισμός για το 2022 που ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες, δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της σαρωτικής κρίσης της ακρίβειας. Η κοινωνία χρειάζεται στήριξη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ειδικά προγράμματα στήριξης του ενεργειακού κόστους για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την βιομηχανία και μείωση των φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα