ΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Τι απάντησε ο Κώστας Γιαννόπουλος για τα 6 εκατ. ευρώ και τα 230 ακίνητα

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε μετά τις καταγγελίες για το «Χαμόγελο του Παιδιού» για λογαριασμούς και ακίνητα.

Για τον λογαριασμό στην Ελβετία, είπε στον ΣΚΑΪ ότι άνοιξε από ένα ίδρυμα στην Ολλανδία, το οποίο ήθελε να στείλει χρήματα για να οικοδομηθεί το σπίτι της οργάνωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν τα 5 εκατ. ευρώ από την πώληση των μετοχών του «Τιτάνια», κατά τον ίδιο. «Να σας πω ένα νέο: Το Χαμόγελο έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο. Όλα είναι δημοσιευμένα» είπε ακόμη ο Κώστας Γιαννόπουλος.

«Είναι αφηρημένη λογιστική τα περί 6 εκατομμυρίων ευρώ αποθεματικό όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά» τόνισε σε άλλο σημείο και είπε πως είναι 3-4 μήνες ζωής τα χρήματα.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Η απάντηση για τα ακίνητα

Όταν ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ρωτήθηκε για τα ακίνητα του Οργανισμού, απάντησε: «Και; Τι τα κάνουμε τα ακίνητα; Είναι 230 και υπάρχουν γιατί έχουμε παιδιά που μεγαλώνουν και δεν τα πετάμε στον δρόμο. Δεκάδες παιδιά μένουν σε διαμερίσματα, τα οποία μας αφήνει ο παππούς και η γιαγιά, γιατί δεν έχουμε τεράστιες διαδικασίες. Μένουν γυναίκες από ενδοοικογενειακή βία, σε συνεργασία με την υφυπουργό κ. Συρεγγέλα».

«Δεν χρησιμοποιούνται όλα για τις ανάγκες του “Χαμόγελου”. Σε κάποια όμως παίρνουν και 10 χρόνια για να αποδοθούν από τη διαθήκη, κάποια άλλα είναι δεσμευμένα», πρόσθεσε. Όσον αφορά δε την σύγκριση με την «Κιβωτό του Κόσμου» απάντησε με νόημα: «Είμαστε όλοι ίσοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Είπε ακόμη για τα οικονομικά πως ελέγχονται από συγκεκριμένη εταιρεία ελεγκτών και πως όλοι οι ισολογισμοί είναι δημοσιοποιημένοι. Ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση κακοποιητικών συμπεριφορών, ενώ αποκάλυψε σχετικά με τις απολύσεις πως στην μία περίπτωση μια μαγείρισσα απομακρύνθηκε γιατί έβαλε πιπέρι στο στόμα ενός παιδιού.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα