Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Χαιρετισμός Πέτρου Φιλίππου για τον 35ο Μαραθώνιο

Στην επίσημη έναρξη της Εκθεσης “ERGO Marathon EXPO 2017” και στη συνέντευξη τύπου για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που εφέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, παραβρέθηκε την Πέμπτη 9/11 ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στο γήπεδο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

Στη σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση ξένων και Ελλήνων Elite Αθλητών και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου, ο κ. Φιλίππου, μετέφερε τον χαιρετισμό της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Δήλωσε για ακόμη μία φορά, ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, τόσο μέσω τη διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων όσο και με τη στήριξη μεγάλων διοργανώσεων και αθλητικών γεγονότων παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας που φιλοξενείται στην Αττική γη και προβάλλει τουριστικά την περιοχή σε ολόκληρο τον κόσμο, καθιστώντας την ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό.

Και εφέτος λοιπόν, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Μαραθώνα, η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός στη διεξαγωγή του 35ου Μαραθωνίου, ως συνδιοργανωτής, ενισχύοντας την όλη προσπάθεια με το ποσό των 239.000 €.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης συγχάρηκε όλους όσοι συμβάλλουν κάθε χρόνο στην υλοποίηση του τεράστιου αυτού αθλητικού γεγονότος που έχει ως αφετηρία του την ιδέα της ειρήνης που πρώτος ανέδειξε ο Γρηγόρης Λαμπράκης με τις πορεία ειρήνης που έκανε και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες καλώντας τους να απολαύσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής