ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αυτά είναι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν τη Δευτέρα κατά της οπαδικής βίας

Στον απόηχο της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 θα ανακοινώσει τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στον ελληνικό αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας, από τους υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προβλέψεις για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των Παραρτημάτων τους (Σύνδεσμοι), άμεση σύνδεση των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και των ερασιτεχνικών σωματείων με τη λειτουργία των Λεσχών και διοικητικές κυρώσεις, δημιουργία ψηφιακού μητρώου μελών των Λεσχών κ.λπ.

Επίσης, βασικό μέτρο θα αποτελέσει τόσο η αυστηροποίηση του ιδιώνυμου (με κανένα παράθυρο για αναστολή έκτισης ποινής), καθώς και η απαγόρευση χρήσης κουκούλων από τους φιλάθλους και γενικότερα οτιδήποτε δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη αναγνώριση των προσώπων.

Θα ανακοινωθούν ακόμα, η κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια και την προστασία σε αθλητικά γεγονότα, η υποχρεωτική είσοδος στις θύρες των οργανωμένων μόνο με εισιτήρια διαρκείας και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, η εντατικοποίηση των ελέγχων στους συνδέσμους των ομάδων, η εκπαίδευση των αστυνομικών με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα κ.λπ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα