ΕπικαιρότηταΚόσμος

Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία, για την Ελλάδα

Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ να δώσουν προτεραιότητα σε αξιόπιστους εταίρους όπως η Ελλάδα, στέλνει ο Αμερικανός γερουσιαστής που εισήγαγε το νομοσχέδιο – μαμούθ για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Ομάδας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων, μιλώντας στο Εθνος, τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αυξήσουν την υποστήριξή τους στην Ελλάδα ώστε εκείνη να μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Οπως είπε «η Γερουσία κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί πλέον την αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας προς την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ».

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ σε ερώτηση που οφείλεται η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για τη Μεσόγειο, απάντησε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποδείχθηκαν αξιόπιστοι εταίροι.

Είναι και οι δυο Δημοκρατίες και έχουν συμφέροντα που ευθυγραμμίζονται με τις ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας στην περιοχή και υπογράμμισε ότι αυτή η δυναμική πρέπει να αξιοποιηθεί.

Επίσης, ο Μένέντεζ παραδέχθηκε ότι “ίσως το μεγαλύτερο λάθος τους μέχρι σήμερα ήταν το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο η νομοθεσία μας θα επιδιώξει να το διορθώσει αρκεί να βρεθεί πρόθυμος εταίρος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ”.

Close