ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αυλαία στη δίκη Φιλιππίδη: Κάθειρξη 8 χρόνων με αναστολή στον ηθοποιό

Αναστολή της ποινής κάθειρξης 8 ετών, έδωσε με ομόφωνη απόφασή του στον Πέτρο Φιλιππίδη το δικαστήριο, καθώς πέφτει η αυλαία στην πολύκροτη δίκη Φιλιππίδη, το βράδυ της Τετάρτης (08/02).

Υπενθυμίζουμε πως με ομόφωνη απόφασή της, η έδρα στη δίκη Φιλιππίδη επέβαλλε έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για την δεύτερη απόπειρα βιασμού. Η ποινή συγχωνεύτηκε σε 8 έτη!

Έτσι, ο ηθοποιός δεν επιστρέφει στη φυλακή, κάτι που είχε εισηγηθεί λίγο νωρίτερα και η εισαγγελέας. Σύμφωνα με το Law And Order, η εισαγγελέας τόνισε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του ηθοποιού στο δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων». «Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» πρόσθεσε η εισαγγελέας στη δίκη Φιλιππίδη.

Περιοριστικοί όροι στον Πέτρο Φιλιππίδη

Έτσι κι έγινε! Από το δικαστήριο, επιβλήθηκαν στον ηθοποιό οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα σε ΑΤ της περιοχής του.

Νωρίτερα, ομόφωνα είχαν απορριφθεί και τα δυο ελαφρυντικά που αιτήθηκε η υπεράσπιση στη δίκη Φιλιππίδη, λίγο πριν την ανάγνωση των ποινών σε βάρος του ηθοποιού.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη Φιλιππίδη ζήτησαν να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ωστόσο η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην γίνει αποδεκτό κανένα από τα ελαφρυντικά, εισήγηση που έγινε δεκτή από την έδρα.

Θυμίζουμε πως την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος γυναίκας συναδέλφου του κατέληξε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, έπειτα από αποδεικτική διαδικασία 11 μηνών.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ο ηθοποιός στη δίκη Φιλιππίδη
Να θυμίσουμε ότι τα αδικήματα που είχαν αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη αποτυπώνονται σε βούλευμα που είχε εκδώσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Το βούλευμα για τον καλλιτέχνη ήταν «κόλαφος» με τους δικαστές που το εξέδωσαν να υιοθετούν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα και να αναφέρουν πως οι καταγγελίες που έγιναν από τρεις γυναίκες ηθοποιούς κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούν σε πραγματικά περιστατικά.

«Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο βούλευμα.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, κάνοντας λόγο για μανία εκδίκησης των τριών γυναικών προς το πρόσωπό του επειδή δεν θέλησε να συνεργαστεί μαζί τους.

«Άπιστος υπήρξα, βιαστής ποτέ. Σε καμία από τις καταγγέλλουσες δεν έδωσα δουλειά. Θέλανε να με βγάλουν από το θέατρο και με έβγαλαν, αλλά από την μνήμη και τις καρδιές του κόσμου δεν μπορούν να με βγάλουν», είχε υποστηρίξει ο κατηγορούμενος για να αναφερθεί μάλιστα εκτενώς και στο διάστημα που είχε βρεθεί στις φυλακές της Τρίπολης όντας προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κάνει ακόμη λόγο για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του βάλλοντας κατά συγκεκριμένου συνηγόρου πολιτικής αγωγής και υποστηρίζοντας ότι με τις δυο εκ των καταγγελλουσών είχε συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις στο πλαίσιο των οποίων δεν υπήρξε ποτέ βία.

Μετά την απολογία του ηθοποιού στο δικαστήριο είχε αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την αθώωση του κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση λόγω αμφιβολιών και αντίθετα την ενοχή του για τις δυο απόπειρες βιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ότι το περασμένο καλοκαίρι ο ηθοποιός είχε βρεθεί εκτός φυλακής καθώς το δικαστήριο με απόφασή του είχε αντικαταστήσει τη προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα