Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

Αθλητικές διοργανώσεις με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σημαντικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται τις προσεχείς ημέρες στην Κρήτη, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο τα Παιχνίδια Στίβου στα Ενετικά Τείχη.

Στις 4 Δεκεμβρίου ο 20ος αγώνας υπεραπόστασης «Μινωϊκός Άθλος». Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, η 1η Μηχανοκίνητη Ανάβαση Ρεθύμνου.

Αναλυτικά στοιχεία για τις διοργανώσεις:

3 Δεκεμβρίου: Παιχνίδια Στίβου στα Ενετικά Τείχη – Ηράκλειο

Η «Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης 2017» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν τα «Παιχνίδια Στίβου στα Ενετικά Τείχη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στον χώρο της παιδικής χαράς στη περιοχή «Κομμένο Μπεντένι» στο Ηράκλειο, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας. email: atlhitikiacadimia@gmail.com, τηλ: 6973497883.

4 Δεκεμβρίου: 20ος αγώνας υπεραπόστασης «Μινωϊκός Άθλος» – Ηράκλειο

Ο «Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης-ΙΚΑΡΟΣ» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Φαιστού, Γορτύνης και Ηρακλείου διοργανώνουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 τον 20ο αγώνα υπεραπόστασης «Μινωϊκός Άθλος».

Η αθλητική εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματίας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ., καθώς και ποδηλατοδρομία 140 χιλιομέτρων χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα.

Αγώνας δρόμου υπεραπόστασης 70 χλμ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο από την πλατεία 18 Άγγλων, στην είσοδο του Φρουρίου Κούλε.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού στις 8:00π.μ. Η διαδρομή κατευθύνεται προς Μοίρες, τον αρχαιολογικό χώρο Γορτύνης, Άγιοι Δέκα, Μούλια, Αγία Βαρβάρα, και συνεχίζει προς Αυγενική, Βενεράτο, Δαφνές, και μέσω της Ηρακλείου Μοιρών φτάνει Γιόφυρο, 62 Μαρτύρων, Πλαστήρα, Πύλη Ιησού, Όαση και από κει μέσω Λ. Κνωσού τερματίζει έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, αρκεί οι συμμετέχοντες να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε μαραθώνιο δρόμο ή σε αγώνα υπεραπόστασης. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο υποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους.

Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή. Τέλος ως χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι εννιά (9 ) ώρες, με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο τις 6 ώρες.

Ποδηλατοδρομία 140 χλμ: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:00 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή αποτελεί η συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας από πλευράς των συμμετεχόντων.

Η διαδρομή ακολουθεί την διαδρομή Κνωσός- Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης- Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων, περιφερειακός δρόμος Ηρακλείου-Μοιρών με κατέυθυνση προς Αγία Βαρβάρα, Άγιο Θωμά, Αυγενική, Βενεράτο Δαφνές και από κει μέσω της επαρχιακής Οδού Ηρακλείου Μοιρών φτάνει Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Δέκα, αρχαιολογικός χώρος Γορτύνης, Μοίρες, Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού και πάλι πίσω ως το παλάτι της Κνωσού.

Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες πρέπει απαραίτητα να φορούν κράνος, καθώς επίσης συνίσταται το ποδήλατό τους να έχει περάσει από πρόσφατο τεχνικό έλεγχο. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους σαμπρέλα, τρόμπα, αντιανεμικό.

Η εκδήλωση στηρίζεται από την εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ».

Επικοινωνία: Σπύρος Καμπαξής, τηλ. 2810-344774 & κινητό 6955-547666, email: s.kampaxis@gmail.com

4 Δεκεμβρίου: 1η Μηχανοκίνητη Ανάβαση Ρεθύμνου – Ρέθυμνο

Ο Μηχανοκίνητος Αθλητικός Ρεθεμνιώτικος Σύλλογος (Μ.Α.Ρ.Σ.) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν την 1η Μηχανοκίνητη Ανάβαση Ρεθύμνου στην περιοχή Ρούπες-Αρκάδι.

Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί και συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Κυπέλλου Αναβάσεων Κρήτης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης