ΕπικαιρότηταΚόσμος

Άρση της ασυλίας του Σεμπάστιαν Κουρτς ζητούν οι εισαγγελείς

Οι έρευνες που στρέφονται κατά του Σεμπάστιαν Κουρτς πρόκειται να ανασταλούν έως ότου το κοινοβούλιο της χώρας αποφασίσει για την ασυλία του βουλευτή, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από αυτήν ο ίδιος.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Βιέννη την Παρασκευή, οι Αυστριακοί εισαγγελείς υπέβαλαν αίτηση για άρση της ασυλίας του πρώην καγκελαρίου της Αυστρίας.

Το κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει σχετικά με την άρση τη ασυλίας του σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του, γράφει το πρακτορείο dpa. Μέχρι, λοιπόν, να ληφθεί η σχετική απόφαση, η έρευνα σε βάρος του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού αναστέλλεται, σύμφωνα και με ενημέρωση της Εισαγγελίας Οικονομίας και Διαφθοράς.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), της οποίας ηγείται ο Κουρτς, χαιρέτισε το γεγονός, διότι σύντομα θα καταστεί δυνατό να αντικρουστούν οι κατηγορίες εναντίον του, όπως λένε.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα κατά του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού για απιστία, δωροδοκία και διαφθορά. Ο ίδιος παραιτήθηκε από καγεκαλάριος το Σάββατο.

Η ομάδα περί τον πρώην καγκελάριο φέρεται ότι εξασφάλισε την άνοδό του στην κορυφή του ÖVP και της κυβέρνησης μέσω εξωραϊσμένων δημοσκοπήσεων και θετικών δημοσιευμάτων από μέσα ενημέρωσης τα οποία εξαγόρασε με χρήματα και των φορολογουμένων από το 2016, κατά το κατηγορητήριο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα