ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Στο αρχείο οι έρευνες για Βελόπουλο και Παππά

Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δύο έρευνες που αφορούσαν το κόμμα Βελόπουλου «Ελληνική Λύση» αλλά και τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αρχειοθέτησε το φάκελο που είχε ανοίξει για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην «Ελληνική Λύση» μετά από καταγγελίες δύο βουλευτών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος καθώς και οι καταγγέλοντες.

Ακόμη, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έθεσε στο αρχείο και έρευνα που διενήργησε για δωροληψία του κ. Παππά. Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lawandorder.gr, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο επίκεντρο τέθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το ποσό που όπως είχε καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει από τους αδερφούς Χούρι για να μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε το 2016. Όπως έχει υποστηρίξει ο κ Καλογρίτσας ο ίδιος πήρε αυτό το ποσό από τους αδελφούς Χούρι, κατόπιν μεσολάβησης του Ν. Παππά και όταν ο ίδιος αποκλείστηκε από το διαγωνισμό, τα 3 εκατ. δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Ωστόσο από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και στοιχεία που να καταδεικνύουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους αδερφούς Χούρι.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα