ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αποτυπώματα του 23χρονου στο φονικό μαχαίρι – Εφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. και συλλήψεις

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών, στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπεύθυνων συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

Οι συλλήψεις ήρθαν μετά τις εκτεταμένες έρευνες που διενήργησαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών τόσο στην ανατολική πλευρά της πόλης όσο και στα δυτικά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13 λέσχες οργανωμένων οπαδών της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρέθηκαν λοστοί, μαχαίρια, σιδερογροθιές, στειλιάρια, ψαλίδια, κράνη και άλλα αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι, στελέχη της Αστυνομίας διενήργησαν ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Παραλλήλως, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε αίμα του 19χρονου και αποτυπώματα του 23χρονου στο μαχαίρι του φόνου του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας βρέθηκε DNA του θύματος -αίμα του άτυχου νεαρού- και αποτυπώματα του κατηγορουμένου για την στυγερή δολοφονία.

Οσο για τις κηλίδες αίματος στο λευκό ΙΧ του δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του Αλκη, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση.

Ηδη, έχει ταυτοποιηθεί ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου, ενώ οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη, με εφόδους σε Συνδέσμους της Θεσσαλονίκης.

Το λευκό αυτοκίνητο ανήκει στον φερόμενο δράστη, ενώ επίσης έχει ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να κάνουν ανάλυση των κλήσεων, ψάχνοντας στοιχεία από το κινητό του 23χρονου, για να βρουν με ποιους μίλησε πριν και μετά τον φόνο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα