ΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Αποστολή» και IOCC στο πλευρό 2.464 οικογενειών της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε σήμερα από τον φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή»  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η διανομή καρτών σε 350 πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα, που «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό και την οικονομική κρίση.

Οι οικογένειες θα προμηθεύονται σε διάρκεια έξι μηνών προϊόντα αξίας 300 ευρώ από μεγάλη ποικιλία μαναβικής, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, αυγά, τυριά, ψωμί, ελαιόλαδο και σπορέλαια.

Τα επτά τελευταία χρόνια η «Αποστολή», σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC, με το πρόγραμμα «Κάρτες προμήθειας φρέσκων τροφίμων», δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να προμηθεύονται φρέσκα τρόφιμα ελληνικής παραγωγής από ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τη χρήση προπληρωμένων καρτών.

Σε μια κρίσιμη για τη χώρά περίοδο, η «Αποστολή» στηρίζει, επίσης, κάθε μήνα 1.500 οικογένειες που λαμβάνουν δέματα ξηρών τροφίμων μέσω 82 ενοριών  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και 615 αστέγους με έτοιμο φαγητό και αρτοποιήματα στον Κόμβο Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, με χρηματοδότηση επίσης του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC.

Το ίδρυμα «John L. Santikos Foundation of the San Antonio Area Foundation υπήρξε βασικός χρηματοδότης του προγράμματος, που υποστήριξαν επίσης ελληνοαμερικανικά ιδρύματα και πλήθος ιδιωτών των ΗΠΑ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο στον ΙOCC, oσο και στο John L. Santikos Foundation, για την εμπιστοσύνη, την πολυετή συνεργασία με την «Αποστολή» και την αγάπη τους στην Ελλάδα.

Close