Προχωρά πλέον η κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την τοπική κοινωνία και κυρίως για την εκπαιδευτική κοινότητα, με την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας της διεξαγωγής δημοπρασίας με ανοικτή διαδικασία για την αποπεράτωση του κτιρίου του Γυμνασίου Λάππα με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Σώματος στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, το έργο αυτό αφορά τη στέγαση εκατό και πλέον μαθητών και πρόκειται για ένα έργο άμεσης προτεραιότητας.
Έχει ενταχθεί ήδη στη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και βαίνει προς πλέον προς εκτέλεση, με τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, να έχει ήδη ζητήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της Περιφέρειας, για την ταχύτερη ολοκλήρωση και αποπεράτωση του κτιρίου.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των βλαβών του κτιρίου Γυμνασίου Λάππα, θα επιστρέψουν στο σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί που κάνουν μάθημα σε λυόμενες-προκάτ αίθουσες μετά το σεισμό του 2008
Για τη μεταφορά και τα προγράμματα κατάρτισης από το ΚΕΚ
Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την μεταφορά των μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας για τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016, βάσει των εισηγήσεων που έκαναν οι τρεις αντιπεριφερειάρχες Γ. Αλεξόπουλος, Χ. Καφύρας και Β. Αντωνόπουλος.
Στόχος είναι να ξεκινήσει έγκαιρα, απρόσκοπτα και δίχως καθυστερήσεις η μεταφορά των μαθητών μετά τη διενέργεια της διαδικασίας διεθνούς δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.
Εξάλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε και την υλοποίηση από το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας προγραμμάτων κατάρτισης για επαγγελματικούς κλάδους με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.