ΔήμοιΔήμος Ζωγράφου

Απόκριες 2019 στον Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου υποδέχεται και εφέτος τις Απόκριες, με μοναδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ζωγράφου κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς με πολλή μουσική, χορό και κέφι στους δρόμους της πόλης, στο πάρκο Γουδή και στον πολυχώρο “Αλέκα”.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:00, το νεανικό μουσικό συγκρότημα πνευστών και κρουστών «Η Αγία Φανφάρα» θα γεμίσει τους δρόμους της πόλης με παραδοσιακούς, βαλκανικούς ήχους και κεφάτους αυτοσχεδιασμούς, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, στις 19:00 στον πολυχώρο “Αλέκα”, η μουσική παράσταση «Στου Ζωγράφου τις ανηφοριές», μία αναβίωση της παλαιάς ταβέρνας με καντάδες, οπερέτες και τραγούδια του κρασιού, από τη μικτή χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 12:00 στο πάρκο Γουδή, οι μικροί φίλοι καλούνται να δημιουργήσουν σε εργαστήρια κατασκευών, να παίξουν αλευρομουτζουρώματα, σοκολατοπόλεμο, το παιχνίδι των καπέλων, καραόκε και άλλα διαδραστικά παιχνίδια, να χορέψουν με γαϊτανάκια τον χορό του Καραγκιόζη, τον χορό των μασκών και των χαρταετών, να διασκεδάσουν με κλόουν, αρλεκίνους, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, να παρακολουθήσουν παράσταση σαπουνόφουσκας και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα,11 Μαρτίου στο Πάρκο Γουδή, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με μουσική, χορό και νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρονται στο χώρο!

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι