ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Γηροκομείο στα Χανιά: «Εβλεπα ανθρώπους να πεθαίνουν και μου έλεγαν βούλωσ’ το»

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις που ανατριχιάζουν και προκαλούν αποτροπιασμό προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου στα Χανιά, ωστόσο κολαστηρίου για τους τροφίμους του.

Εξήγησε ότι η ίδια εργάστηκε για εννέα μήνες στο γηροκομείο, αλλά όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν εντός της δομής, δεν έπαιρνε απαντήσεις: «Ο,τι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητη, μου έλεγαν πάψε θα απολυθούμε, βούλωστο, ήμουν το μαύρο πρόβατο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά. Ολοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. Τρεις μέρες εμπύρετοι, ήξεραν ότι οι άνθρωποι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, έφευγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους, καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω το χέρι. Τους τραγουδούσα “ω γλυκύ μου έαρ” για να ηρεμούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου, για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι.

«Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα» ανέφερε ενώ τόνισε πως οι υπεύθυνοι έφταναν μέχρι στο σημείο να κάνουν διαλογή στο προσωπικό: «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν τρεις νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Κάνανε διαλογή στους εργαζόμενους, θέλανε να είσαι ανειδίκευτους για να σε χειραγωγούν. Ολα γινόντουσαν για τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Δεν τους δίνανε τα φάρμακα ώστε να πάρουν τηλέφωνο τα παιδιά τους και να πουν γιατί δεν ήρθες να πληρώσεις. Πολλές φορές σε τροφίμους που  είχαν αντιδικίες με τους οικείους τους, τους βάζανε και μαλώνανε, ώστε να πάρουν λεφτά και να έρθουν να πληρώσουν στο γηροκομείο”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα