ΔήμοιΔήμος Ασπροπύργου

Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου  προσκαλεί το κοινό στη διάλεξη που θα δώσει ο Δρ. Φιλοσοφίας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Ρωμανός την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου με θέμα:«Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρωμανός, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, με υποτροφία Fulbright στις Ηνωμένες Πολιτείες, και με υποτροφία DAAD στη Γερμανία, Φιλοσοφία και Επιστήμες του Ανθρώπου, υπό τους καθηγητές Hans – Georg Gadamer, Ernst Tugendhat και Georg Picht.

Επίσης, παρακολούθησε παραδόσεις του καθηγητή V. Jankelevitch στη Σορβόνη. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Heidelberg).

Δίδαξε σε αμερικανικά Πανεπιστήμια, και στο γερμανικό Πανεπιστήμιο του Kassel, ενώ σήμερα είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Γράφει στην ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα. Μεταξύ άλλων είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Από την Εθνοκτονία στην αφύπνιση» (2016), «Εθνοκτονία εν εξέλιξει» (2009), «Ελληνιστικό Ισλάμ» (2001), «Ο εγκέφαλος και ο νους του» (2001), «Υπόθεση Φαλμεράιερ» (2001) κ.ά.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι