ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Απεβίωσε ο Φρειδερίκος Χόντος σε ηλικία 40 ετών

Την τελευταία του πνοή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, άφησε την Τετάρτη σε ηλικία 40 ετών ο Φρειδερίκος Χόντος.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και θα ταφεί στο νεκροταφείο Κηφισίας.

Ο Φρειδερίκος ήταν γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των 5 συνιδρυτών αδελφών των πολυκαταστημάτων «Hondos Center».

Τα πέντε αδέρφια που ίδρυσαν τα καταστήματα είναι: Ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Αργύρης και ο Κώστας. Ολοι τους είχαν κατέβει από το χωριό τους, τις Μίκρες (σημερινά Χοντέικα) στην Αθήνα την εποχή της μεγάλης αστικοποίησης, για ένα καλύτερο αύριο.

Η κλίση τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν το εμπόριο.

Ξεκίνησαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διέθεταν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Αργότερα, «αναβαθμίστηκαν», καθώς ανέλαβαν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

Το 1967, με τις πρώτες οικονομίες τους κατάφεραν να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της Ομήρου.

Εχοντας πιάσει τον σφυγμό της αγοράς και τις οικονομικές αλλαγές που συντελούνται στις κοινωνίες των αστικών κέντρων, απευθύνθηκαν αποκλειστικά σε γυναίκες.

Η επιτυχία ήταν άμεση, θέτοντας έτσι τις βάσεις γι’ αυτό που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών (και όχι μόνο) στην χώρα.

Με το πέρασμα των χρόνων εξάλλου η γκάμα των προϊόντων διαρκώς θα επεκτείνεται, από προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και είδη για το σπίτι, ως αξεσουάρ, κοσμήματα κ.ο.κ.

Η στόχευση στην γυναίκα καταναλωτή θα παραμείνει, ωστόσο πλέον τα καταστήματά τους θα απευθύνονται τόσο σε άνδρες όσο και σε παιδιά, φτάνοντας να θεωρούνται πλέον μία σημαντική δύναμη στο λιανεμπόριο.

Τον Ιούνιο του 2020 είχε πεθάνει από καρκίνο και ο θείος του Φρειδερίκου, Γιάννης Χόντοςσε ηλικία 67 ετών.

Ο Γιάννης Χόντος, είχε χάσει την σύζυγό του, επίσης από καρκίνο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα